DMO Hava Kuvvetleri Komutanı: İran savaşa hazır

14-11-2023
Etiketler Emir Ali Hacızade İran İsrail Filistin
A+ A-

Haber Merkezi – İranlı komutan Emir Ali Hacızade, savaşın bölgede genişleme ihtimaline ilişkin uyarıda bulunarak, “Savaş Lübnan'a sıçradı, çatışmaların şiddetinin artması muhtemel” dedi. Hacızade, İran’ın her türlü duruma karşı hazırlandığını belirtti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) yakınlığı ile bilinen Mehr Ajansı, Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade’nin Tahran’da “General Hasan Tehrani Moghaddam’ı anma” töreninde yaptığı konuşmaya yer verdi.

Hamas’ın 7 Ekim'de başlattığı saldırıya atıfta bulunan Hacızade, “Gazze meselesinin bugün küresel bir mesele haline geldiğini” söyledi.

Filistinli direnişçiler için büyük bir stratejik zaferden” söz ettiğini belriten Hacızade, “Bu büyük zafer, taktik ve kriminal operasyonlarla, çocukların öldürülmesiyle ortadan kaldırılamaz” dedi.

Hacızade, Gazze'deki savaşın Lübnan'a yayılmasına İran'ın yanıt verme ihtimaline ilişkin “Bugün savaşın alanı genişledi ve Lübnan da buna taraf. Çatışmalar şimdikinden daha da artacak. Çünkü gelecek belirsiz. İran her türlü duruma hazırlıklı” yorumunu yaptı.

Tuğgeneral Hacizade, ABD’nin İran’a yönelik tehditlerine ilişkin ise şu yorumu yaptı:

“İran başkalarının onu tehdit edebileceği bir konumda değil. Gücümüzün zirvesindeyiz ve her duruma hazırlıklıyız. Siyonist varlık, intikam, çatışma ve mahkumların özgürleştirilmesi meselesinin ötesine geçti. Görünüşe göre bu, Netanyahu ve İsrail yöneticileri için kişisel bir intikam meselesi. Bugün ateşkes ilan edilirse savaş hükümetinin yetkilerinin çoğunu kaybedeceğini ve Netanyahu'nun ertesi gün mahkemeye çıkması gerektiğini biliyorlar. Savaş bir ay daha devam ederse ölü sayısını artırmaktan başka bir şey elde edemeyecekler. Yaralı askerleri taşıyan helikopterlerin yakıt ikmali imkânı olmadığından havadan yakıt ikmali yapıyorlar. Ayrıca savaş masrafları artıyor. Amerikalılar kendilerini İsrail'in kaderine ortak olarak görüyorlar ve bunun bedelini gelecekte Amerikalı vergi mükelleflerinin cebinden ödeyecekler.”

Hacızade, “İran kimsenin onu tehdit etmek isteyeceği bir durumda değil, biz gücümüzün zirvesindeyiz ve kendimizi her duruma hazırladık” dedi.

Hasan Tehrani Mukaddem, Tahran'ın doğusunda yer alan Malard bölgesindeki bir füze fabrikasında 12 Kasım 2011’de meydana gelen büyük patlamada hayatını kaybetmişti.

Söz konusu patlamada DMO saflarındaki 36 kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli