KÜRTLER - İran’dan 300 faili meçhul

12-12-2014
Rûdaw
İran
İran
Etiketler KDP- Rojhilat Mustafa Mevludi Güney Kürdistan İran
A+ A-

İran (Rûdaw) - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP- Rojhilat)  Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Mevludi, 300’e yakın parti mensubu ile yakınlarının, çeşitli tarihlerde Güney Kürdistan’da İran güçlerince öldürüldüğünü söyledi.

 

Doğu Kürdistan’daki (İran Kürdistanı) siyasi partiler, sınırdaki dağlık bölgelerden Güney Kürdistan’a geçtikten sonra 300’e yakın parti mensubu ile yakınlarının, İran güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

 

Rûdaw’a konuşan Mustafa Mevludi, Güney Kürdistan yetkilileriyle bu eylemleri araştırdıklarını ancak hala faillerine ilişkin olarak kesin bir sonuca ulaşamadıklarını ifade etti.

 

Rûdaw’a konuşan Sol Parti (Komala) üyesi Enver Muhammedi ise, 1991’de Süleymaniye’ye bağlı Ranya bölgesinde parti üyelerine suikastler başladığını, son olarak 2012’de Erbil’de bir parti mensubunun öldürüldüğünü söyledi.

 

Enver Muhammedi, “Parti başkanlık üyeleri ve mensuplarımızın yanı sıra binalarımıza defalarca saldırı düzenlendi” diye konuştu.

 

İran Örgütlü Mücadele Partisi’nin bir mensubunun, 1991’de Güney Kürdistan’da başkanlık üyesi olan 11 kişiyi öldürdüğü ifade ediliyor.

 

Sanık, yakalanarak Kürdistan Bölgesi Emniyet Güçleri’ne teslim edilmişti. Ancak  bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

 

Öte yandan, Özgürlük ve Birlik Devrimcileri Partisi kurucusu Said Yezdenpa ve 5 parti üyesinin İran Hükümeti tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli