Mukteda Sadr, İran'da

06-09-2019
A+ A-

Haber Merkezi- Irak'ta, Adil Abdulmehdi Başbakanlığındaki hükümetten desteğini çekme tehdidinde bulunan Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr, İran'ın Kum kentine gitti.

Mukteda Sadr'ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Şii liderin Kum kentinde olduğu belirtildi.

Açıklamayla birlikte Sadr'ın Kum'da muharrem ayı etkinlikleri için kurulan hayır çadırında yoldan geçenlere yemek ikramında bulunduğu fotoğraflar da paylaşıldı.

Sadr, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu, hükümetin sonunun geldiğinin duyurusudur" ifadesini kullanarak, hükümetten desteğini çekeceğini bildirmişti.

Söz konusu açıklamayla Şii liderin, geçen yıl ekim ayında Adil Abdulmehdi başbakanlığında kurulan hükümete yönelik en sert çıkışı olarak görüldü.

Mukteda Sadr, bir süredir reform yönünde adım atmadığı ve yolsuzlukla mücadele edemediği gerekçesiyle Abdulmehdi'ye eleştirilerde bulunuyordu.

Sadr’ın hükümete yönelik son açıklamasının, dün, İran'a yakınlığıyla bilinen Heşdi Şabi Heyet Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis tarafından Heşdi Şabi bünyesinde Hava Kuvvetleri Müdürlüğü kurulması kararı alındığının duyurulmasından sonra gelmesi dikkati çekmişti.

Mukteda Sadr liderliğindeki Sairun Koalisyonu, 329 sandalyeli mecliste 54 milletvekiliyle birinci parti konumunda.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli