İranlı komutandan Trump’a: Sana 52’yi göstereceğiz

05-01-2020
Rûdaw
Etiketler İran ABD Donald Trump 52 hedef
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Abdurrahim Musevi, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendilerine saldırması durumunda İran’da belirledikleri 52 noktayı hedef alacaklarına ilişkin sözlerine, “Eğer saldırmaya cesaret edersen o zaman 5 ve 2 rakamlarını nerede hedef alacaklarını göstereceğiz” yanıtnı verdi.

Donald Trump,  İran'ın peş peşe hava saldırılarına ilişkin, bir daha saldırıda bulunduğu takdirde bu ülkeye ait 52 noktayı hedef alacaklarını belirtmişti.

İranlı komutan Abdurrahim Musevi, “Bu konuşmaları dünya kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Kasım Süleymani’nin şehit edilmesi çok tatsız ve dünyada kabul görmeyen bir şeydi. Bu sözleri insani olmayan hareketlerini örtmeye yöneliktir. Ama yapmaya cesaret edemeyeceklerini düşündüğüm bir olay yaşansada o zaman 5 ve 2 rakamlarının nasıl hedef alınacağını onlara göstereceğiz” dedi.

İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Bağdat’ta ABD tarafından öldürülmesinin ardından iki ülke karşılıklı tehditlerde bulunmaya devam ediyor.

Irak Parlamentosu da bugün yaptığı oturumda ülkedeki yabancı güçlerin çıkarılmasını öngören tasarıyı onaylamıştı. Parlamentodaki oylamaya Kürt ve Sunni partiler katılmamıştı.

52 rakamı İran’ın İslam Devrimi’ni gerçekleştirdiği 1979 yılında ABD’nin Tahran Büyükelçiliği’nde rehin aldığı 52 kişiyi sembolize ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli