Tahran’dan ABD’ye: Silahlanma yarışına girdi

04-02-2018
Rûdaw
Etiketler Ruhani ABD
A+ A-

Haber Merkezi - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin rakiplerine karşı kullanmak için nükleer deposunu modernize etme amacıyla silahlanma yarışına girdiğini belirterek, “Her savaş ile savunma olayında donanımlardan önce yazılımlara odaklanmamız lazım” dedi.

 

İran’ın başkenti Tahran’da 10 kültür merkezinin açılış töreninde konuşan Hasan Ruhani, “Her savaş ile savunma olayında donanımlardan önce yazılımlara odaklanmamız lazım” diye konuştu.

 

Hasan Ruhani, şu ifadeleri kullandı:

 

“İşgalcilerin karşısında destan yazarak savunma işlemini yerine getirmenin ilk yazılımı ise onun meşruiyet yönüdür. Yani halk, savaş sistemiyle birlikte komutanlara güvenmezse hiçbir şekilde savunma meydanına yönlenmez.”

 

Ülkesinin bölgedeki ülkelerin menfaatini zedelemeye çalışmadığını belirten Ruhani, konuşmasına şunları ekledi:

 

“Zalim bir rejim bize 8 yıllık savaşı dayattı; istemeden dini ve milli görevimiz yönünde ülkemiz ile bağımsızlığımızı savunmayı gerektiren bir savaşa sürüklendik. Halkın zihninde meşruiyet konusunun açık bir şekilde tespit edilmemesi takdirde bu savaşa katılmaları söz konusu bile değil.

 

Siyaset, kültür, savunma ve ekonomi alanındaki kabiliyetlerimiz birleşmezse ülkeyi nasıl savunabiliriz ki? Örneğin Kutsal Savunma Dönemi’nde yeterli mühimmat ile gıda ulaşımı sağlanmasaydı neler olurdu? Petrol satışı yapılmasaydı hangi olaylarla karşılaşırdık?”

 

Washington'un nükleer silahlar konusunda çelişkili bir tutum sergilediğini belirten Hasan Ruhani, “Halihazırda ABD, Rusya’yı yeni nükleer silahlarla tehdit etmektedir, halbuki aynı zamanda da bu tür silahların kullanımını insanlığa karşı olarak tanımlıyor. Dünyada bize karşı oluşan tehditlerin var olduğu sürece savunma gücümüzü takviye etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli