VİDEO - İsrail askerleri, Hamas’ın üst düzey yetkilisinin evini patlatıcıyla yıktı

31-10-2023
Foto: Sosyal Medya
Foto: Sosyal Medya
Etiketler İsrail Ramallah Filistin Gazze Salih el-Aruri
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail güçleri, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'nin Ramallah'ın kuzeyindeki Arura beldesindeki evini, patlatıcılar kullanarak yıktı. Görgü tanıkları evde kimsenin bulunmadığını aktardı.

İsrail ordusu, Ramallah'ın kuzeyindeki Arura beldesine gece baskın düzenledi.

Şihab Haber Ajansına göre, burada bulunan Aruri'nin evini kuşatan İsrail askerleri, patlayıcılar yerleştirdikleri evi havaya uçurdu.

Şiddetli patlamaya ilişkin görüntüler sosyal medyada yayımlandı.

AFP’ye konuşan Aruri’nin yeğeni Kutaybe Gasib, “Bunu halkın gözünü korkutmak için yaptılar ama halkımız direnişçidir” dedi.

Mahalle muhtarı Ali Gasib de İsrail askerlerinin bundan 10 gün önce beldeye baskın düzenlediklerini, aralarında Aruri’nin bir kardeşi ve 9 akrabası olmak üzere 20 kişiyi gözaltına aldıklarını söyledi.

Halen Lübnan’da yaşayan Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, Hamas’ın askeri kanadı İzeddin Kasam Tugayları’nın kurucularından biri. Aruri 2010 yılında Filistin topraklarından sürgün edilmeden önce İsrail hapishanelerinde 18 yıl yatmıştı.

Aruri ayrıca 7 Ekim’deki saldırının planlayıcılarından biri olarak gösteriliyor.

 Ramallah’taki sağlık yetkilileri, 7 Ekim'den bu yana İsrail askerleri tarafından 122 Filistinlinin öldürüldüğünü ve en az bin 960’ının da yaralandığını açıkladı.

İsrail ordusu daha önce Batı Şeria'da iki askerin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Hamas’ın askeri kanadı İzeddin Kasam Tugayları 7 Ekim Cumartesi sabahı İsrail'e karşı “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. İsrail saldırıya “Çelik Kılıç” adıyla karşılık vermiş ve Gazze’yi yoğun bombardımana tabi tutmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'ndeki bombardıman ve çatışmalarda en az 9 bin 782 kişinin öldüğünü ve 21 binden fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli