Heniyye öldürüldü, Batı Şeria'da yas ilan edildi

Haber Merkezi - Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin ölümü nedeniyle Batı Şeria'da yas ilan edildi. Lübnan medyasında yer alan haberlere göre Batı Şeria'daki kasabalarda camiler, Hamas lideri Heniyye için yas merasimleri düzenleniyor.

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın göreve başlama törenine katılmak için bulunduğu Tahran'da gece saatlerinde öldürülmesinin ardından Batı Şeria'da halka açık yas ilan edildi.

İran ve Lübnan medyasının aktardığı bilgilere göre İsrail işgali altındaki Batı Şeria kasabalarındaki camilerden Heniyye için ulusal yas anonsları yapılıyor. Bölgedeki camilerin yas merasimleri düzenlediği aktarılıyor.

Ulusal yas ilanı ile birlikte Filistinli fraksiyonlardan Heniyye için yas mesajları da gelmeye devam ediyor. Filistin Halk Cephesi, ''Heniyye, Filistin için en değerli mal varlığını (canını) sundu'' dedi.

Filistin Ulusal Girişim Hareketi "Cesur bir komutanı, vatanseverlik ve saflıkta seçkin bir kişiyi kaybettik" ifadelerini kullandı.

Tahran ziyareti sırasında öldürülen Heniyye, Hamas'ın Siyasi Büro Şefi'ydi ve son yıllarda zamanının çoğunu Katar'da geçirmişti.

İsrail-Gazze savaşı sırasında ateşkes görüşmelerinde arabuluculuk görevi yapmış ve Hamas'ın ana müttefiki olan İran ile temaslarda bulunmuştu. İsrail'e yönelik 7 Ekim saldırılarını başlatan Hamas'ın liderinin öldürülmesinin bölgede savaş ve şiddeti tırmandırmasından endişe ediliyor.