ABD Büyükelçisi: Rojbaş!

31-05-2016
Rûdaw
Etiketler John Bass Urfa Rojbaş Günaydın Ticaret ve Sanayi Odası Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi İngilizce Türkçe Kürtçe
A+ A-

Haber Merkezi - ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Urfa’da katıldığı etkinlikte Kürtçe günaydın (rojbaş) derken, PKK’yi silah bırakmaya çağırdı.

 

John Bass, Urfa'da Ticaret ve Sanayi Odası’nın evsahipliğinde bir otelde düzenlenen Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi'ne katıldı.

 

ABD'nin Ankara Büyükelçisi, salonda bulunanlara İngilizce, Türkçe ve Kürtçe “Günaydın” diyerek sözlerine başladı.

 

Çatışma ortamının çok uzun süredir devam ettiğini ifade eden John Bass, PKK'ye “silah bırakma” çağrısı yaparak, şunları söyledi:

 

"Bu bölgedeki bu şiddetin durması gerekiyor. Bunun ilk önemli adımı ise PKK’nın şiddeti son verip silahlarını bırakmaları gerekiyor. Gelecekte herkesin huzur ve barışın içerisinde bir ortam yaratmak için barış müzakerelerinin oluşturmak için PKK’ya silahlarını bırakmaları için çağrı yapmaya devam ediyoruz."

Bir gazetecinin, PYD’yle birlikte ABD’li askerlerin IŞİD karşı yürüttükleri operasyonlara ilişkin sorusuna cevap veren Bass şunları söyledi:


"Tüm koalisyon ortaklarımızla birlikte IŞİD’i Türkiye sınırından kovmak için, onları küçültmek için, sahip olduğu alanı toprağı azaltmak için uğraşıyoruz. ABD birçok grubu IŞİD’e karşı destekliyor. En önemli desteklediğimiz grup ‘Suriye Arap Koalisyonu’ adı altında savaşan Suriyeli Araplar’dır. Onlara IŞİD’e karşı olan savaşlarında özel ekipmanlar sağlıyoruz."


YPG saflarında bulunan bazı ABD’li askerlerin üniformalarına YPG armasını takmasıyla ilişkin de konuşan Bass, şunları söyledi:


"Bunlar izin alınmadan yapılmış hareketlerdir ve düzeltilmişlerdir. IŞİD’e karşı yürütülen savaşta bu bir politika seçimini yansıtmamaktadır. ABD’nin bir politika seçimi değildir.” (Kaynak: DHA)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli