Hamas ateşkes teklifi için Kahire'ye davet edildi

30-01-2024
Etiketler İsmail Heniyye Hamas İsrail Ateşkes Kahire
A+ A-

Haber Merkezi - Hamas, ateşkes ve rehine takası için yapılan Paris toplantısından çıkan sonuçlara ilişkin teklifin teslim alındığını ve incelendiğini, verilecek cevap için de görüşmeler yapıldığını duyurdu.

Hamas, Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin konuya ilişkin basın açıklamasını yayımladı.

Hamas yönetiminin, Paris toplantısından çıkan "çerçeve anlaşmasını" ve bunun uygulanmasına ilişkin gerekenleri görüşmek üzere Kahire için davet aldıklarını belirten Heniyye, konuyla ilgili inceleme ve görüşmelerin yapıldığını aktardı.

"Paris toplantısından çıkan teklife karşı Hamas'ın cevabı öncelikle, Gazze'ye acımasız saldırganlığın durması ve İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin dışına çekilmesi temelinde olacaktır" ifadelerine yer veren Heniyye, saldırıların kapsamlı bir şekilde durması ve halkın barınmasının sağlanması, yeniden imar, Filistinli esirlerin özgürlüğünü garantiye alan ciddi bir esir takasının gerçekleştirilmesinin önemini vurgulayarak, bu çerçevede Hamas'ın "her türlü teklif ya da ciddi fikirleri" tartışmaya açık olduğunu kaydetti.

Paris toplantısı nedir?

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, 28 Ocak'ta Washington'da verdiği bir röportajda, َFransa'nın başkenti Paris'te ABD, İsrail, Mısır ve Katar'ın Gazze'de ateşkes ve rehine takasına ilişkin yetkililerle müzakerelerin yapıldığını açıklamıştı.

Daha sonra, İsrail Kanal 12 televizyonu da Paris'te ABD, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda İsrail'den istihbarat direktörlerinin katıldığı görüşmelerin yapıldığını ancak buna ilişkin basına sızın maddelerin doğru olmadığını duyurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli