Sınırda ‘takas’ nöbeti

30-01-2015
Rûdaw
Etiketler Akçakale Urfa IŞİD Japonya Ürdün
A+ A-

Akçakale (Rûdaw) - IŞİD'in elinde rehin olarak bulunan Japon gazeteci ile Ürdünlü pilotun serbest bırakılacağı iddiası bugün de gerçekleşmedi.

 

IŞİD'in kontrol altında tuttuğu tel Abyad’ın karşısındaki Urfa’nın Akçakale ilçesinde bekleyiş sürüyor. Takasın Akçakale Sınır Kapısı'nda yapılması bekleniyor.

 

Gazetecilerin bulunduğu Akçakale'ye gelen Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü'nden bir bayan yetkili, bundan sonra medyaya sadece saat 09.00 ile 17.00 arası sınır kapısı önünden yayın izni verileceğini bildirdi.

 

Yetkili, gazetecilerin güvenliği için bu kararın alındığını ifade etti. 


Ürdün, IŞİD'in alıkoyduğu pilot el-Kesasibe'ye karşılık, Sacide er-Rışavi adlı tutukluyu bırakmaya hazır olduğunu açıklamıştı. Açıklamanın ardından Ürdünlü pilot ile Japon gazetecinin bırakılacağı iddiası yayıldı.

 

Bu haber üzerine çoğunluğu Japonların oluşturduğu gazeteciler, Akçakale’ye geçti.

 

Tel Abyad'da bulunan IŞİD mensuplarının dürbünle Akçakale önündeki Japon gazetecileri gözlediği, fotoğraflarını çektiği ve internet sitelerinden paylaştığı öne sürülüyor.


IŞİD'in kaçırdığı Japon gazeteci Kenji Goto ile ilgili gelişmeleri takip etmek üzere Urfa'ya giden Fuji TV muhabiri Kazumi Takaya da dün kiraladığı aracın bir kamyona çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli