CENTCOM: Suriye'de IŞİD ve El Kaide liderleri öldürüldü

7 saat önce
Rûdaw
Etiketler CENTCOM ABD Merkez Komutanlığı Suriye IŞİD El Kaide Hurras El Din örgütü
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - ABD Merkez Komutanlığı, 16 Eylül ve 24 Eylül'de düzenlenen saldırılarda, IŞİD ve El Kaide bağlantılı Hurras El Din örgütünün üst düzey liderlerinin hedef alındığını açıkladı. 

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), sosyal medya hesabı X’te yaptığı açıklamada, “Bu saldırılar, CENTCOM'un bölgedeki müttefiklerine, sivillere, ABD ve müttefik askeri güçlere yönelik saldırıları planlamak, organize etmek ve gerçekleştirmek için yapılan terörist girişimleri engelleme ve azaltma yönündeki kararlığın bir parçasıdır” ifadeleri kullanıldı.  

CENTCOM, Suriye'de 'hedef gözeterek düzenlenen saldırıda' aralarında IŞİD ve El Kaide bağlantılı Hurras El Din örgütünün üst düzey liderlerinin de bulunduğu 37 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.  

Suriye'nin kuzeybatısında 24 Eylül'de düzenlenen saldırıda, Hurras El Din'in üst düzey yetkilisi Mervan Bassam Abdül Rauf'un öldürüldüğü belirtildi. 16 Eylül'de IŞİD'in eğitim kampında düzenlenen başka bir saldırıda ise en az 4 yetkili ile beraber 28 örgüt üyesinin öldürüldüğü aktarıldı.

CENTCOM Komutanı Michael Erik Kurilla, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"IŞİD ve El Kaide'ye bağlı Hurras el Din'in liderlerine ve militanlarına yönelik bu saldırılar, CENTCOM'un terörist örgütlerin kalıcı yenilgisine olan bağlılığını ve bölgesel istikrara olan desteğimizi temsil ediyor." 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli