‘Husiler Hudeyde’de ağır darbe aldı’

29-05-2018
Rûdaw
Etiketler Arap Koalisyonu Husiler
A+ A-

Haber Merkezi- Arap Koalisyonu Sözcüsü Albay Turki el-Maliki, Hudeyde çatışmasında Husi milislerin ağır darbe aldıklarını söyledi.

 

Albay Turki el-Maliki yaptığı açıklamada, Husi milislerin önünde “ailelerine geri dönme, teslim olma ya da koalisyona ait güçlerin silahlarının karşısında kalma” gibi üç seçenek olduğunu belirtti.

 

Barışa yönelik çözümlerin BM elçisi aracılığıyla olması gerektiğini vurgulayan Maliki, Hudeyde ve geri kalan illerin kurtarılacağı dile getirdi.

 

Maliki, Arap Koalisyonu’na bağlı güçler ve Ulusal Ordu’nun büyük askeri başarılarının ardından Husi milislerinin çöküş durumunda olduklarını ve saflarında büyük bir karışıklık olduğunu kaydetti.

 

“Husiler, kadınları savaş alanında ahlak, ilke ve değerlere aykırı olarak kullanıyor” diyen Maliki, bunun darbeci Husilerin iflasının bir işareti olduğunu söyledi.

 

Koalisyonun tam kapasiteye sahip 22 kara, hava ve deniz limanı aracılığıyla insani yardım sağlamaya devam edeceği bilgisini veren Maliki, Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi tarafından sunulan yardımlardan 4 milyon 577 bin 679 milyon Yemen vatandaşının yararlandığını dile getirdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli