Nasrallah’ın ölümü ardından Şii imamın önceki sözleri gündem oldu: ‘Vasiyetini yaz!’ demişti

Haber Merkezi –  Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın ölümü ardından Arap İslam Konseyi Sekreteri Muhammed Ali El-Hüseyni’nin sözleri yeniden gündem oldu.

Arap İslam Konseyi Sekreteri Muhammed Ali El-Hüseyni’nin Al Arabiya’ya 24 Eylül’de verdiği demeçte Nasrallah için “Vasiyetini yaz” dediği sözleri yeniden gündem oldu ve sosyal medyada çokça paylaşıldı.

"Başına karşılık İran’ın ne anlaşma yaptığını bilsen"

Lübnan’a yönelik İsrail saldırısını değerlendiren Ali El-Hüseyni Nasrallah için,  “Başına karşılık İran’ın ne anlaşma yaptığını bilsen, senin hakkında ne dediğini bilseydin, denklem tersine dönerdi” ifadelerini kullandı.

Nasrallah’a seslenen Arap İslam Konseyi Sekreteri  “Vasiyetini yaz çünkü Kudüs'e girme hayallerin seni aldattı, ortakların da seni sattı" demişti.

Ölümü ardından X hesabından paylaşım yaptı

İsrail’in Beyrut’un güneyindeki Hizbullah merkezine düzenlediği saldırıda Hizbullah Lideri Nasrallah’ın öldürüldüğünü duyurması ardından Arap İslam Konseyi Sekreteri Muhammed Ali El-Hüseyni X hesabından, Nasrallah ile fotoğrafını paylaşarak şunları söyledi:

"Körü körüne itaat ettin"

“ Birlikte başladık, birlikte yürüdük, birlikte Güney'i özgürleştirdik ve birlikte galip geldik ama vefa bizi ayırdı. Arapların vefalı kucaklaşmasında, Arap kardeşlerinin yakınlığının güvencesiyle, Araplığın ve milletin yanında kaldım. Ve Arapların sadakatinden emin olarak İran'ın kucaklaşmasına gittin ve onlara mutlak bir sadakat gösterdin, körü körüne itaat ettin, kendini onların hizmetine sundun. Ve başarısız oldun. Ama onlar seni terk ettiler ve seni takas ettiler.”

“Ben sana defalarca öğüt verdim, dikkatli olmanı söyledim”

“Ben sana defalarca öğüt verdim, dikkatli olmanı söyledim” diyen Muhammed Ali el-Hüseyni sözlerini şöyle sürdürdü:

“Senin ve Lübnanlıların başına gelecek olan yıkım ve helak konusunda seni uyardım, dedim ki: ‘Allah'ım! mesajı ilettim, sizi uyarmak ve uyarmak benim hukuki görevimdi’. Size tövbe edip geri dönmenin mümkün olduğunu söyledim.

Bu, başka bir millet uğruna vatanını, Araplığını, milletini terk eden herkese bir ibret, ailesi ve kardeşleri dışındaki insanlara vefa hatasına düşen herkese bir derstir.”