İsrail'den Suriye-Lübnan sınırına İHA'lı saldırı: 4 ölü

28-08-2024
Etiketler İsrail Beyrut Şam Lübnan Hizbullah Hareketi İslami Cihad
A+ A-

Haber Merkezi - Reuters'a konuşan iki güvenlik kaynağı, İsrail'in Suriye'de Lübnan sınırına yakın bir bölgede düzenlediği İHA saldırısında bir Hizbullah, üç İslami Cihad mensubunun öldüğünü söyledi.

İsrail'in Suriye'de Lübnan sınırına yakın bir bölgedeki kontrol noktasına insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlediği ileri sürüldü.

Reuters haber ajansına konuşan iki güvenlik kaynağı, bugün yaşanan olayda üçü Filistinli ve biri Hizbullah mensubu 4 kişinin öldüğünü söyledi. Kaynaklar, aracın silah taşımadığını belirtti. 

Kaynaklardan biri, hayatını kaybeden üç kişinin İslami Cihad mensubu olduğunu söylerken, konuya ilişkin olarak Hizbullah ya da İslami Cihad'dan açıklama gelmedi.

Suriyeli yerel yetkili Abdo al-Taqi de Suriye'de yayın yapan bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, aracın bu sabah Suriye'nin başkenti Şam ile Lübnan'ın başkenti Beyrut arasındaki karayolunda hedef alındığını ve saldırıda dört kişinin öldüğünü kaydetti. 

Saatler içinde ikinci saldırı

Öte yandan İsrail'e ait bir insansız hava aracının (İHA) Suriye'nin başkenti Şam'a hava saldırısı düzenlediği öne sürüldü.

Suriye rejimine yakın sosyal medya hesapları, İsrail'e ait bir İHA'nın, Şam-Beyrut yolunda seyir halindeki bir aracı hedef aldığını iddia etti.

Söz konusu iddiaya ilişkin, İsrail ve Suriye yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli