Başkan Barzani ile Kuveyt Emiri ikili ilişkileri görüştü

Erbil (Rûdaw) – Başkan Mesud Barzani, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’la Erbil-Kuveyt ilişkilerinin geliştirilmesi konusunu ele aldı.

 

Körfez ülkeleri gezisi kapsamında Kuveyt’te bulunan Başkan Barzani, bugün sabah saatlerinde Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’la bir araya geldi.

 

Mesud Barzani’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Irak ve bölgedeki gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, Kürdistan ile Kuveyt arasındaki ilişkiler masaya yatırıldı.

 

Görüşmede ayrıca Irak’taki hükümet kurma çalışmaları da ele alındı.

 

Başkan Barzani ve beraberindeki heyet ayrıca Kuveyt Başbakan Yardımcısı Şeyh Sabah Halid Al Hamad ve Savunma Bakanı ile görüştü.

 

Irak ve bölgedeki siyasi gelişmeler ile Kürdistan-Kuveyt ilişklerinin ele alındığı görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yapıldı.

 

Kuveyt’teki son durağı Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir Kültür Merkezi’nde Başkan Barzani ve beraberindeki heyet, Kuyvet Arap Ekonomik Kalkınma Sendikası Genel Müdürü’yle de bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Başkan Barzani’ye Körfez gezisinde Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani ve KDP Politbüro Üyesi Azad Berwari de eşlik ediyor.