İsrail Dışişleri Bakanı: Hizbullah kırmızı çizgileri aştı

13 saat önce
Etiketler İsrail Dışişleri Bakanı Hizbullah Golan Tepeleri Lübnan Saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Golan Tepeleri'nde bulunan Dürzi beldesi Mecdel Şems'e yapılan, 9 kişinin öldüğü saldırının ardından "Topyekün savaşla karşı karşıyayız” ifadesini kullandı.

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, saldırı sonrası İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen Katz, Mecdel Şems bölgesine Hizbullah'ın düzenlediğini öne sürdüğü saldırı konusunda basına açıklama yaptı.

"Hizbullah'ın tüm kırmızı çizgileri aştığından şüphe yok" ifadesini kullanan Katz, "Topyekün bir savaşla karşı karşıyayız” dedi.

İsrail'in "şüphesiz" bir bedel ödeyeceğini belirten Katz, Hizbullah'ın ödeyeceği bedelin ise daha ağır olacağını savundu.

Ülkesinin ABD ve Avrupa'dan "tam destek" alacağını ifade eden Katz, İsrail'in atacağı adıma ilişkin detay vermedi.

Öte yandan, Washington'da bulunan Başbakan Netanyahu'nun heyetinden üst düzey bir yetkilinin, Hizbullah’ın İsrail’in kuzeyine düzenlediği öne sürülen saldırının Lübnan-İsrail sınırındaki çatışmalarda dramatik bir dönüşe yol açacağını söylediği iddia edildi.

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine yapılan roketli saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiği, 34 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya paylaşımında, İsrail'in kuzeyinde Golan Tepeleri'nde çoğunluğu Dürzi nüfusun yaşadığı Mecdel Şems beldesine düzenlenen saldırıda futbol sahasına roket isabet ettiğini, aralarında çocukların da yer aldığı 9 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Hizbullah ise İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalandı.

İsrail, 1967'de çoğu Suriye toprağı sayılan kuzeyindeki Golan Tepeleri'ni işgal etti. Uluslararası hukuka göre İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki varlığı işgal sayılıyor.

Hizbullah, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 4 mensubunun öldüğünü duyurmuştu.

Lübnan Hizbullahı tarafından İsrail'in kuzeyindeki bölgelere akşam saatlerinde füze ve insansız hava aracı saldırıları düzenlenmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli