Mesrur Barzani, Dubai Emiri Şeyh Maktum ile görüştü

Erbil (Rûdaw) - 2022 Küresel Enerji Forumu'na katılmak üzere BAE'de bulunan Başbakan Mesrur Barzani, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşit Al Maktum ile bir araya geldi.

İki önemli zirveye katılmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, BAE Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum ve Dubai Veliaht Prensi Şeyh Hamdan Al Maktum ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Irak ve bölgedeki son gelişmeler’in yanı sıra Kürdistan Bölgesi ile BAE arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusu ele alındı.

Görüşmede taraflar iki taraf arasındaki dostluk ve koordinasyonun güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Görüşmenin fotoğraflarını resmi sosyal medya hesabından paylaşan Dubai Medya Ofisi de, Şeyh Al Maktum ile Başbakan Barzani’nin karşılıklı ilişkilerin güçlendirilmesinin yollarını görüştüğünü yazdı.

Başbakan Mesrur Barzani, 28-29 Mart tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek olan 2022 Küresel Enerji Forumu ve 29-30 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan 8. Dünya Hükumetler Zirvesi’ne katılacak.

2022 Küresel Enerji Forumu, bölgedeki değişimler ve enerji üretimi konuları ele alınacak.