Hizbullah lideri Hasan Nasrallah: Para teklif ettiler

27-03-2018
Rûdaw
Etiketler Hasan Nasrallah İran Suriye Esad
A+ A-

Haber Merkezi - Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Suudilerin İran'la ilişkilerini kesmesi için Suriye'ye para teklif ettiğini öne sürdü.

 

Lübnan'ın el Ahbar gazetesinin aktardığına göre, Hizbullah lideri Nasrallah şunları söyledi:

 

''Üst düzey Suudi makamlar ile Suriyeli heyet arasındaki görüşmelerde, Suudiler, İran ile ilişkilerin sonlandırılması karşılığında teröristleri artık desteklememe ve Suriye'nin yeniden inşası için yüz milyarlarca dolar aktarma teklifinde bulundu. Bu teklif hem önceki Kral Abdullah hem de şimdiki Kral Selman dönemlerinde yapıldı.''

 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın her iki seferde de teklifi reddettiğini aktaran Nasrallah, ''Bu da göstermektedir ki, Suriye'de yürüttükleri savaşın asıl nedeni İsrail karşıtı direniştir. Çünkü direniş hareketinin zaferleri, ABD'nin bölgedeki gündemine tehdit oluşturmaktadır'' vurgusu yaptı.

 

Hizbullah lideri şöyle konuştu:

 

''Bugün Hizbullah Irak ve Suriye’de IŞİD terörü ve Amerikan işgali karşısındaki zaferleri ile gücünü ispatlamıştır. Hizbullah Amerika’nın bölgedeki tüm senaryoları için bir tehdittir. Elde ettiğimiz zaferler karşısında ABD ile müttefikleri hüsrana uğramıştır.''

 

Hizbullah'ın bugün her zamankinden daha güçlü olduğunu, o yüzden gelecekte daha çok saldırının hedefi yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Nasrallah, ''Bizim bugünkü savaşımız bir var olma ve izzet mücadelesidir. Hizbullah'ın meclisteki temsilcileri direnişin sesidir, direnişi korumak ve desteklemek amacıyla orada bulunmaktadırlar'' dedi.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli