Irak ve Suudi petrol bakanları OPEC+’nın son kararını görüştü

26-11-2022
Rûdaw
Etiketler Irak Suudi Arabistan Petrol OPEC+
A+ A-

Haber Merkezi - Dünya piyasalarında petrolün varil fiyatı artarken Suudi Arabistan enerji bakanlığından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan ve Irak enerji bakanlarının Perşembe günü bir araya geldiği bildirildi.

Açıklamada bakanların OPEC+'nın 2023 sonuna kadar sürecek olan üretim kesintilerine bağlı kalmanın önemini vurguladıkları kaydedildi.

Irak Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Hayan Abdulgani Çarşamba günü Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette Suudi enerji bakanı Prens Abdulaziz bin Salman ile bir araya geldi.

Görüşme nedeniyle daha sonra yapılan açıklamada, iki tarafın "piyasada denge ve istikrarı sağlamak için gerekirse daha fazla önlem alma yeteneğine” işaret edildiği belirtildi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyeleri ile Rusya dahil müttefiklerini bir araya getiren bir ittifak olan OPEC+, bir sonraki toplantıyı 4 Aralık'ta Viyana'da yapacak.

OPEC+ üyeleri 5 Ekim'deki son toplantıda günde 2 milyon varillik üretim kesintisi konusunda anlaşmıştı.

Prens Abdülaziz bu hafta başlarında grubun arz ve talebi dengelemek için gerekirse daha fazla önlem almaya hazır olduğunu bildirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli