IŞİD’in ‘esmer, sarışın’ listesi…

25-06-2015
Rûdaw
Etiketler IŞİD Kadın
A+ A-

Haber Merkezi - IŞİD'den ayrılan 21 yaşındaki Fransız kadın, "İslam'ı çok az uyguluyorlar. Kuran'ı çok az okuyorlar. Biz kadınlar erkeklerin malı olduğumuzu biliyoruz. Ellerinde bir liste var; esmer istiyorum, sarışın istiyorum. Bu yaşta istiyorum" dedi. 



Nadya, geçen hafta gözetim altında tutulduğu Gaziantep'te Fransız Haber Ajansı’na (AFP) konuştu.


Genç kadın, IŞİD'e katılma kararını, örgüt üyeleriyle internetteki sohbet odalarında gerçekleştirdikleri sohbet sonrası etkilenerek aldığını ve geçen bahar örgütün Suriye'nin kuzeyinde bulunan fiili başkenti Rakka'ya gittiğini anlattı. 



IŞİD idaresindeki yaşama ilişkin bilgiler veren Nadya şunları anlattı: 

"İslam'ı çok az uyguluyorlar. Kuran'ı çok az okuyorlar. Çoğu İslam'a geçmiş. İslam'ı bir yıldır biliyor. IŞİD'le işbirliği yapan kadınlar ise sadece savaşçıların cinsel arzularını tatmin ediyor. Biz kadınlar erkeklerin malı olduğumuzu biliyoruz. Ellerinde bir liste var; esmer istiyorum, sarışın istiyorum. Bu yaşta istiyorum." 

 

Rakka'ya 7 Mart'ta ulaştığını ve birkaç kadınla birlikte bir eve hapsedildiğini anlatan Nadya, "Evden çıkmak isteniyorsa evlenmek zorunda olunduğunu ve aksi taktirde hayatı boyunca evde kalınacağını" belirtti.

 

Aşırı radikalleşen militanların Kur'an'dan çok kalaşnikov hayali kurduğunu görüp hayal kırıklığına uğrayan Nadya, 1 Haziran'da Türkiye'de gözaltına alındı ve salı gecesi ülkesine gönderildi.

 

AFP'de yer alan haberde, Fransız genç kızın ülkesine gönderildiği gibi gözaltına alındığı belirtiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli