BAE Veliaht Prensi El Nahyan yarın Türkiye'ye gidiyor

23-11-2021
Etiketler BAE Muhammed bin Zayed el Nahyan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan yarın akşam Türkiye'ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşecek. El Nahyan’ın cantasında ekonomik konular var.

Rûdaw’ın BAE kaynaklarından aldığı bilgiye göre, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi işbirliği konularında yeni bir dönemini başlatması kapsamında 24 Kasım akşamı Türkiye'yi ziyaret edecek.

Muhammed bin Zayed el Nahyan, ziyareti esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Resmi açıklama geldi

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ankara'da yapılacak görüşmelerde, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Öte yandan BAE resmi haber ajansı WAM'da yer alan haberde, bin Zayid'in, yarın Türkiye'de resmi temaslarda bulunacağı belirtildi.

İkili ilişkilerin yanı sıra Türkiye ile BAE arasında çeşitli alanlardaki iş birliği ve ortak çalışmaları artırma olanaklarının ele alınacağına işaret edilen haberde, ayrıca iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular ile gelişmelerin de görüşüleceği vurgulandı.

Ziyaret neden önemli?

Bu ziyaret, aynı zamanda iki liderin Şubat 2012’den sonra ilk yüz yüze görüşmesi olması açısından önem taşıyor.

Veliaht Prensi bin Zayed’in çantasında ekonomi ve ikili ilişkiler başta olmak üzere birçok konu bulunuyor.

İki taraf da geçmiş süreçte yıpranan ilişkilerin onarılması ve ekonomik faaliyetlerin artmasını hedefliyor.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, BAE, Türkiye’deki yatırımları için 10 milyar dolar harcamaya hazır.

BAE, İran üzerinden geçen koridor ile Türkiye'ye ticaret yolu açmayı hedefliyor. Söz konusu koridorla birlikte Süveyş Kanalı geçişli Sharjah-Mersin güzergahında deniz yoluyla 20 gün sürecek taşıma, İran üzerinden geçen güzergahla 6 ila 8 günde yapılabilir hale gelecek.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli