Rojavalı göçmenler Cezayir’de mahsur kaldı

23-06-2024
Rûdaw
Etiketler Rojavalı Göçmen Cezayir
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rojava’dan Avrupa'ya gitmek isteyen çok sayıda Kürt göçmen Cezayir'de mahsur kaldı.

Göçmenlerin Avrupa'ya gitme yollarından biri de Cezayir ve Libya. Göçmenler önce Cezayir'e ya da Libya'ya ulaşıyor oradan da Akdeniz'i geçerek İtalya'ya geçiyor.

Rojava’dan Avrupa'ya gitmek isteyen birçok Kürt de Cezayir'de mahsur kaldı.

Rûdaw'ın edindiği bilgiye göre Cezayir'de sıkışıp kalan Kürtlerin çoğu Kobani'den. Söz konusu Kürtler  bulundukları Cezayir'de defalarca Avrupa'ya gitmeye çalıştı ancak çabaları başarısızlıkla sonuçlandı. Göçmenlerden 19'u Cezayir kıyılarında polis tarafından tutuklandı.

Göçmenlerin verdiği bilgiye göre Cezayir yönetimi göçmenleri Lübnan'a, Lübnan da Suriye'ye teslim edecek. Bu 19 kişinin dışında çok sayıda Rojavalı göçmen de Cezayir'de mahsur kaldı ve geri dönmeleri mümkün değil.

Rûdaw'da yayanlanan Rojava Bülteni'ne katılan Mistefa Mihemed isimli göçmen, Dilbixwin Dara'nın konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Mistefa Mihemed, Rojavalı 19 göçmenin Avrupa'ya gitmek isterken kaza yaptığını ve Cezayir güçleri tarafından tutuklandığını söyledi. Mihemed, Cezayir'in kendilerini Suriye'ye teslim edeceğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Tutuklanan 19 kişinin tamamı Kürt. 11'i Kobanili. Cezayir hükümeti bize ‘aileleriniz size para göndersin, sizi Lübnan'a, Lübnan'dan da Suriye'ye teslim edelim” dedi. Ancak Suriye'ye gitmek istemiyoruz. Tekrar Rojava’ya gidebilmemiz için Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nden bize yardıöcı olmasını istiyoruz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli