Rusya Savunma Bakanı: Türkiye’nin operasyonu istenmeyen seyir aldı

21-10-2019
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi- Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Türkiye’nin Rojava’ya operasyon başlatmasından sonra Suriye’deki olayların istenmeyen bir seyir aldığını, IŞİD’lilerin bulunduğu hapishanelerin gözetimsiz kaldığını ve Suriye’den yayılmaya başladığını söyledi.

Sergey Şoygu, Çin'in başkenti Pekin’de düzenlenen Xiangshan Forumu’na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Şoygu, “Şimdi atılan adımların, Türk ve ABD’li meslektaşlarımızla olan işbirliğimizin bölgedeki güvenlik ve istikrarı arttırmasını çok umuyoruz. Ancak son günlerde olanlar, maalesef bizi pek iyimser düşüncelere sevk etmiyor” dedi.

Onlarca ülkeden IŞİD’lilerin tutulduğu kamp ve yerlerin bir kısmının artık gözetim altında olmadığını belirten Şoygu, söz konusu kişilerin Suriye’den başka yerlere yayılmaya başladığını dile getirdi.

"Türkiye ordusunun Suriye’deki eylemleri neticesinde sekiz göçmen kampı ve yabancı militanların bulunduğu 12 hapishane gözetimsiz kaldı” diyen Şoygu, sözlerine şunları ekledi:

“Bu teröristlerin tersine göçler, anayurtlarına dönmesine yol açabilir. Uluslararası toplumun terörist tehlikesi, ideolojileri ve propagandalarına karşı güçlerini birleştirmesi gerektiği açık. Rusya Savunma Bakanlığı, bu konuda muazzam deneyime sahip ve bu deneyimi Asya-Pasifik bölgesindeki partnerlerimizle paylaşmaya hazırız.

Teröristlerin nereye gideceğini kimse bilmiyor. Ancak işbirliğimizin taktik aşamasında bugün bize göre bu, derhal çözülmesi gereken bir sorun. Ve yalnızca Rusya, Türkiye ve ABD düzeyinde değil.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli