ABD İdlib’te El Kaide mensuplarını hedef aldı

21-09-2021
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD’nin Suriye’deki El Kaide liderine başarılı bir hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Kirby, hedef alınan “teröristin” kimliği hakkında bilgi vermedi.

ABD, Suriye’de El Kaide liderine başarılı bir hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Pentagon Sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada, “ABD güçleri bugün Suriye’nin İdlib kenti yakınlarında üst düzey bir El Kaide liderine terörle mücadele saldırısı düzenledi. İlk işaretler hedeflediğimiz kişiyi vurduğumuz ve saldırı sonucunda sivil kayıp olmadığı yönünde” ifadelerini kullandı.

Kirby hedef alınan El Kaide liderinin kimliği hakkında bilgi vermedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, baskınların Suriye ve Irak'ta cihatçılarla mücadele eden ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Gözlemevi, saldırıların İdlib kentinin kuzeydeki Binnish'e giden yolda bir aracı hedef aldığını açıklamıştı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdel Rahman AFP'ye verdiği demeçte, öldürülen şahısların hangi gruba mensup olduklarını belirtmeden Tunus, Yemen ve Suudi Arabistan uyruklu olduklarını söyledi.

Eskiden El Kaide'ye bağlı olan Nusra Cephesi militanlarının kurduğu cihatçı Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ), İdlib'deki en güçlü askeri grup.

Suriye’deki ‘cihatçı gruplar’ daha önce de Suriye, Rusya, ABD ve Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin saldırılarının hedefi olmuştu.

Rusya’nın Ekim 2019'da İdlip’te düzenlendiği hava saldırılarında dokuz cihatçı öldürülürken, bir ay önce de ABD güçlerinin saldırısında en az 40 cihatçı öldürülmüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli