Irak Başbakanı Sudani, Ürdün Kralı II. Abdullah ile görüştü

Haber Merkezi - Irak Başbakanı Muhammed Şiya el-Sudani, bugün Ürdün'ün başkenti Amman’da düzenlenen Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı"nın (Bağdat II) oturum aralarında Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya gelerek ikili işbirliğini görüştü.

Sudani, bölge dışişleri bakanlarının yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da katıldığı ikinci Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı'na katılmak üzere Amman'a gitti.

Sudani'nin ofisinden yapılan açıklamada da, "Görüşmede iki ülke arasındaki işbirliğinin önemi ve iki kardeş ülkenin çıkarlarına hizmet etmek amacıyla ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmenin yolları ele alındı” denildi.

Görüşmede ayrıca “Irak'ın bölgedeki kilit rolü” vurgulandı. Irak ve Ürdün arasında son yıllarda daha güçlü ilişkiler yaşanıyor.

İki ülke Şubat 2019'da Irak'ın Ürdün ürünlerine yönelik tarifeleri kaldıracağını, Ürdün'ün ise Irak'tan günde 10.000 varil petrol satın alacağını taahhüt eden bir anlaşma imzalamıştı.

Konferans dolayısıyla Fransa Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada zirvenin, "Irak'ın istikrarı, güvenliği ve refahına destek sağlamayı" amaçladığı aktarıldı.