BAE, Irak dahil birçok ülkeye vize vermeyi durdurdu

Dün 05:10
Rûdaw
Etiketler BAE Vize başvurusu Kürdistan Bölgesi Vize Irak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Irak ve Kürdistan Bölgesi dahil birçok ülkeye tek kişilik vize vermeyi durdurduğunu açıklandı.

Listede Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin yanı sıra, Suriye, Lübnan, Pakistan ve Afganistan gibi birkaç ülke daha bulunuyor.

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye merkezli Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Ata Anwar, kararın 13 Ağustos'ta alındığını ve bu tarihten itibaren hiç kimsenin tek kişilik vizeyi alamadığını açıkladı.

Ata Anwar, “BAE bu kararı güvenlik gerekçesiyle aldığını söylüyor ama BAE merkezli büyük seyahat şirketleri başka gerekçelerden bahsediyor” dedi.   

Ata Anwar, “BAE seyahat şirketleri bunun nedeninin bekarların genel olarak BAE'de ve özellikle de Dubai'de kendilerine ayrılan süreden, yani bir aydan daha uzun süre kalmaları olduğunu söylüyor” dedi.

Bazı kişilerin BAE’de ikamet başvurusunda bulunmaları için bir aydan fazla bu ülkede bulunmaları gerektiğini aktaran Ata Anwar, "Dolayısıyla bazen bu kişiler saklanıp belirtilen bir aylık süreyi böylece uzatıyorlar” diye konuştu.   

Ata Anwar, BAE’nin aile vizesi vermeye devam ettiğini, bu vizenin maliyetinin yüksek olması nedeniyle aileleriyle birlikte bu ülkeye gidenlerin bir aydan fazla kalamadıklarını söyledi.

Öte yandan hem Erbil hem de Süleymaniye havalimanlarından Dubai'ye iş ve turizm amaçlı günlük uçuşlar düzenlenmeye devam ediliyor. 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli