Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü

19-04-2024
Etiketler Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan Diplomatik görüşme
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüştü.

AA’nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre Bakan Fidan, karşı tarafın talebi üzerine İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı daha önce bölgedeki son gelişmeleri "yakından" takip ettiğini açıklamış ve tüm taraflara daha geniş bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaları çağrısında bulunmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Son gelişmeler ışığında, İsrail'in Şam'daki İran Büyükelçiliği'ne yönelik yasadışı saldırısının başlangıçta neden olduğu gerilimlerin kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski taşıdığı giderek daha belirgin hale geliyor" ifadesine yer verildi.

Uluslararası toplumun önceliğinin "Gazze'deki katliamı durdurmak ve bir Filistin devleti kurarak bölgemizde kalıcı barışı sağlamak" olması gerektiğini ifade etti.

Tahran'ın, 1 Nisan'da Suriye'deki konsolosluğuna düzenlenen ve iki üst düzey komutan da dahil olmak üzere yedi İranlı subayın ölümüyle sonuçlanan saldırıya yanıt olarak insansız hava araçları ve füzelerle saldırısı başlatmasının ardından İran ile İsrail arasında gerilim tırmandı.

ABD basınında çıkan haberlere göre İsrail, Cuma sabahı erken saatlerde İran'a "sınırlı bir saldırı" gerçekleştirdi. Henüz İsrail'den resmi bir açıklama gelmedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli