Beşar Esad’dan BAE’ye resmi ziyaret

Haber Merkezi - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, eşi Esma Esad ile birlikte resmi ziyaret için Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gitti.

Esad çiftini Abu Dabi’de karşılayan BAE lideri Şeyh Muhammed bin Zayid El Nahyan, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Şeyh Muhammed bin Zayid, bölgede istikrar sağlamak ve ilerlemeyi hızlandırmak amacıyla işbirliği geliştirmek için Esad ile konuştuklarını ifade etti.

Suriye devlet haber ajansı SANA tarafından aktarılan haberde, görüşmelerde Suriye ile BAE arasındaki tarihsel ikili ilişkileri ve ekonomik işbirliğini geliştirmenin yolları ele alındı.

Habere göre Esad, BAE'nin pozisyonun her zaman rasyonel ve ahlaki olduğunu değerlendirerek, Abu Dabi yönetiminin Orta Doğu'daki rolünü Arap ülkeleri arasında güçlü ilişkilerin sağlanmasında olumlu ve etkili olarak nitelendirdi.

Esad ayrıca, siyasette uyumsuzluk ve kopukluğun yanlış bir ilke olduğunu vurgulayarak, Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin sağlam ve kardeşçe olmasının normal olduğunu vurguladı.

BAE, depremin vurduğu Suriye'ye 100 milyon dolardan fazla yardım sözü vermişti. Emirliğin Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan, geçen ay depremden bu yana Suriye'yi ziyaret eden ilk üst düzey Arap yetkili olmuştu.