Bayık: Kardeş kavgası olmayacak!

Haber Merkezi – PKK’yi de kapsayan Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Kürtler arasında kardeş kavgası çıkmayacağını vurguladı.

 

Stêrk TV’de haftalık yayımlanan Rojeva Welat programına konuk olan ve gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Cemil Bayık, “Türkiye tarihinde, hiçbir zaman Kürtler’e karşı böyle bir savaş yürütülmediğini” söyledi.

 

Bayık, “Türkiye ne yaparsa yapsın, Kürt Hareketi’nin önünü alamaz, tasfiye edemez. Kim tasfiye etmek isterse kendisi tasfiye olur” dedi.

 

Türkiye’nin Musul’un Başika bölgesine asker göndermesi konusunda ise KCK Eşbaşkanı, şunları ifade etti:

 

“Güney Kürdistan’ın her yerinde Türkiye’nin askeri güçleri vardır. Binlerce Türk askeri geldi. Bunlar tank ve toplar getirdi. Zırhlı arabalar getirdiler. Sadece Başika bölgesinde 3 yerde yaklaşık 1300-1500 asker yerleştirdiler. 25 tank yerleştirdiler. 40 zırhlı insan taşıma arabalarını getirip yerleştirdiler.”

 

Türk askerinin eğitim için gelmediğini iddia eden Cemil Bayık, “Bu maskedir. Bu maskenin altında birçok şey saklıyorlar. Bu şekilde kendi hedeflerini gerçekleştirmek istiyorlar” dedi.

 

Türkiye’nin, “Güney Kürdistan’ı kontrolüne almayı hedeflediğini” ileri süren Bayık, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Türkiye, KDP’siz Güney’deki planlarını yürütemez. KDP kabul ettiği için Türkiye bu adımları atabiliyor. KDP dışında Güney Kürdistan’da kimse Türkiye’nin Güney’e gelişini kabul etmiyor, kabul etmez de. Yine Güney’in komşuları da kabul etmiyor. İran, Irak da kabul etmiyor.”

 

Bayık, Türkiye’nin, “KDP ile PKK’yi birbiriyle savaştırmak istediğini” dile getirerek, “Kürtler, Türkler’in hegemon çıkarları için mücadele etmeyecek ve kardeş kavgası yapmayacaktır. Eğer kim bunu yapmaya çalışırsa, onun için büyük bir kayıp olacak.”