Ebu Ubeyde: Rehineleri teslim ettiğimiz güçlerle teması kaybettik

18-11-2023
Etiketler Ebu Ubeyde İsrail Gazze Filistin
A+ A-

Haber Merkezi – Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, rehineleri teslim ettikleri birimle olan bağlantılarının kesildiğini açıkladı.

Telegram hesabından bir açıklama yapan Ebu Ubeyde, “Düşman rehinelerini korumakla görevli birkaç grupla teması kaybettik. Esir ve rehinelerin akıbeti bilinmiyor" dedi.

Ebu Ubeyde’nin bu açıklaması İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail’in güneyine düzenlediği ve bin 400 kişinin ölümüne ve en az 200 kişinin rehin alınmasına neden olan saldırıların ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılarının 43’üncü gününe denk geldi.

Bugün de İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye kampında yerinden edilmiş kişilerin barındığı eş Fahura Okulu'na düzenlediği bombalı saldırıda 200 kişinin öldüğü bildirildi.

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, bugünkü çatışmalarda 6 askerin öldüğünü, 7 askerin de yaralandığını açıkladı. İsrail ordusu, Cuma günü Gazze'deki kara saldırısında ölenlerin sayısının 55’e yükseldiğini açıklamıştı.

İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının 12 bin 300 olduğunu duyuran Gazze'deki hükümet, İsrail'in Şifa Hastanesi'ndeki 500 hastayı sokağa atarak kaderlerine terk ettiğini belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli