İran'dan İsrailli askerlere ‘müstehcen’ tuzak: Bal küpü

17-12-2023
Etiketler İsrail İran Asker Hamas
A+ A-

Haber Merkezi – İsrail medyası, İran Devrim Muhafızları tarafından eğitilen kadınların İsrailli askerlerle temasa geçerek bilgi almak için onlara müstehcen video ve fotoğraflar gönderdiklerini öne sürdü.

İsrail’in önde gelen gazetelerinden The Jarusalem Post, İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından eğitilen ve iyi derecede İbranice konuşan kadınların askerlerle temasa geçerek bilgi almak için onlara müstehcen video ve fotoğraflar gönderdiklerini yazdı.

Haberde, İran’ın kuzeydeki Meşhed şehrinde İbranice konuşan bir grup genç kadın, sosyal medya üzerinden askerlerle iletişime geçtiği belirtildi.

Kadınların sahte isim ve profillerle kurbanlarla temasa geçtiği ve onlara yarı çıplak, ağır makyajlı görüntü ve resimler gönderdikleri aktarılan haberde, bu amaçla 22 farklı profilin oluşturulduğu bildirildi.

Kadınlardan ikisinin gerçek kimliğinin belirlendiği bilgisine yer verilen haberde, "Genç kadınları ahlaksızlık olarak algıladıkları için idam ederken, aynı zamanda sosyal ağlarda erkekleri baştan çıkarmak için İranlı kadınları da kullanıyorlar" ifadelerine yer verildi.

Gazete, “bal küpü” diye adlandırdığı bu tarz tuzakların İsrail askerleri için yeni olmadığını Hamas’ın da yıllardır aynı taktiği uyguladığını iddia etti.

Haberde ayrıca, merkezi Londra'da bulunan, Tahran’a muhalif yayınlar yapan Farsça haber televizyon kanalı ve web sitesi İran İnternational’in konu hakkındaki haberine de yer verildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli