Katar Emiri Al Sani’den Neçirvan Barzani’ye: Erbil’e gelmeyi umut ediyorum

Erbil (Rûdaw) – Katar Emiri Al Sani, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile olan ilişkilerini geliştirmeye hazır olduğunu söyledi. Başkan Neçirvan Barzani de Katar ile ilişkileri her alanda geliştirme arzusunda olduklarını belirtti. 

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Doha’daki temasları kapsamında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Al Sani, ülkesinin Irak ile ilişkilerine büyük önem verdiğini ve Irak'ın istikrarının kendileri için önemli olduğunu, ayrıca ülkesinin Kürdistan Bölgesi ve Irak ile özellikle ekonomi ve ticaret ve yatırım alanlarda ilişkileri geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

Irak'ta seçim sürecinin sükumnet içerisinde tamamnalmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Al Sani, Katar'ın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ortak yardımını genişletme arzusunda olduğunu vurguladı.

Bağdat'a yaptığı son ziyaretten kısaca bahseden Katar Emiri, bir sonraki seferinde Kürdistan Bölgesi'ni de ziyaret etmeyi umut ettiğini söyledi.

Katar'ın rolü ve etkisine dikkat çeken Başkan Neçirvan Barzani ise, Kürdistan Bölgesi'nin Katar ile her alanda ilişkileri geliştirme arzusunda olduğunu vurguladı.

Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin Katar yatırımını kolaylaştırmaya hazır olduğunu bir kez daha teyit ederek bu konudaki yasaların teşvik edici olduğu bilgisini paylaştı.

Kürdistan Bölgesi'nin Irak ve bölgede bir istikrar unsuru olmaya devam ettiğini yineleyen Barzani, Irak seçimleri ve ilk sonuçları hakkında özetle bilgilendirmede bulundu.

Başkan Neçirvan Barzani, seçimlerin ardından tüm Iraklılar için daha iyi yaşam koşulları ve hizmet sağlayacak bir hükümetin oluşmasını umduklarını belirtti.

Görüşmede taraflar genel olarak bölgedeki durum ve gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu ve bölgede istikrarın korunması için ortak çabaların önemine vurgu yaptı.

Görüşmede Katar Başbakanı Şeyh Halid Bin Halife Al Sani ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani de hazır bulundu.