İsrail Başbakanı Lapid, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

17-09-2022
Etiketler Yair Lapid İsrail Recep Tayip Erdogan Türkiye BM Genel Kurulu
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail Başbakanı Yair Lapid’in, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği bildirildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan bugün BM 77. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD’nin New York kentine gitti.

New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler 77'nci Genel Kurulu Genel Görüşmelerine bir çok dünya lideri de katılıyor. 157 dünya liderinin davet edildiği görüşmeler 2020’deki Covid-19 salgını sonrası yapılacak ilk yüz yğze toplantı olacak

İsrail Başbakanı Yair Lapid de zirveye katılacak liderler arasında yer alıyor.

Lapid'in ofisinden Cumartesi günü yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Yair Lapid ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'taki BM Genel Kurulu sırasında bir araya geleceği belirtildi.

Türkiye ve İsrail, Filistin sorunu ve Doğu Akdeniz'deki enerji politikası da dahil olmak üzere bölgesel meseleler üzerindeki farklılıklardan zarar gören ikili ilişkileri onarmaya çalışıyor.

Geçen ay, iki ülke arasında diplomatik ilişkiler yeniden kuruldu.

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog’un, Mart ayında Türkiye'yi ziyaret etmesiyle iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde atılan ilk adım oldu. Ardından Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Mayıs ayında İsrail'e gitti ve Lapid, Çavuşoğlu ile görüşmek üzere dışişleri bakanı olduğu Haziran ayında Türkiye'yi ziyaret etti.

İki hükümet bu sonbaharda ekonomi ve ticari ilişkiler konusunda bir konferans düzenlemeyi planlıyor.

Dünya liderleri, 20-26 Eylül tarihleri arasında New York’taki BM genel merkezinde yapılacak77'nci Genel Kurulu Genel Görüşmelerinde Ukrayna'daki savaş hakkında konuşacak. Ayrıca kurulda Kuzey Afrika, azınlık hakları ve nükleer silahların ortadan kaldırılması gündemi de yer alıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli