Ürdün Dışişleri Bakanı: Çatışmaların tırmanması tüm bölge için kabus olur

16-10-2023
Etiketler Ürdün İsrail Filistin Gazze Ayman Safadi
A+ A-

Haber Merkezi - Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Filistinlilerin Gazze’den Mısır’a taşınmasının ülkesi için “kabul edilemez” olduğunu söyledi.

BBC Dünya Servisi’nde Newshour programına konuşan Safadi, Gazze’de insanların yerinden edilmesi ve taşınmasının çözüm olmayacağını belirtti.

Gazzelilerin güvenliği için çağrı yapan Safadi, tüm dünyanın Filistinli ve İsrailli sivillerin ölümünü kınaması gerektiğini söyledi.

Ürdün Dışişleri Bakanı “Ukrayna’ya su ve gıda yardımının kesilmesi savaş suçu sayılıyor da, aynısı Gazze’ye yapılınca neden sayılmıyor?” diye sordu.

Ürdün, Mısır ve Katar da dahil olmak üzere Arap ülkeleriyle birlikte esirlerin evlerine döndürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Perde arkasında esirlşerin iadesi için çalışıldığını belirten Safadi, “Umutluyuz, bu rehinelerin serbest bırakılacağı, gerilimin duracağı bir noktaya ulaşacağımızı umuyoruz” dedi.

Çatışmanın geniş bir bölgeye yayılma olasılığı konusunda da uyarıda bulunan Ürdünlü bakan, “Eğer bu çatışma tırmanacak olursa ve gerçekten böyle bir tehdit de varsa, o zaman bütün bölgeyi saran bir kabus hakkında konuşacağız” diye konuştu.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e kapsamlı saldırı başlatmıştı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 670 kişinin öldüğünü, 9 bin 600 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli