SKANDAL! Başbakanın fotoğrafıyla sahte pasaport

16-09-2015
Rûdaw
Etiketler Başbakan Pasaport Gazeteci Suriye
A+ A-

Haber Merkezi - Hollandalı bir gazeteci, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin fotoğrafını kendi fotoğrafıymış gösterip Suriye pasaportu aldı.

 

Ortadoğu’da yaşayan Haarald Doornbos, Suriye pasaportunun ne kadar kolay temin edildiği göstermek için kendi adına iki gün içinde “gerçek” Suriye pasaportu çıkardı.

 

Doornbos, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin fotoğrafını kendi fotoğrafı gibi kullanarak, 825 dolar karşılığında Suriye pasaportuna sahip oldu.

 

Gazeteci, “Başbakanın fotoğrafını kullanmamın sebebi Mark Rutte’nin şahsı ile ilgili değildi. Onun fotoğrafını kullanarak sahte pasaport alabilirsem bu işlerin ne kadar ayakaltına düştüğünü gösterebilirim diye düşündüm” dedi. 

 

Twitter hesabından sahte Suriye pasaportunun fotoğraflarını paylaşan Hollandalı gazeteci şunları ifade etti:

 

“Bölgede kısa bir araştırmadan sonra sahte pasaport temini noktasında yardımcı olabileceklere dair altı telefon numarasına ulaştım. Telefonun diğer ucundaki kişi bize hiç zorluk çıkarmadı ve fiyat tarifesini hemen verdi. Hatta pasaportun üstünde dilediğim isim ve fotoğrafı kullanabileceğimi söyledi.”

 

Hollandalı gazeteci Doorbos, Fransa’daki hızlı tren Thalys, Brüksel’deki Yahudi Müzesi’ne saldırı ile Paris’teki Charlie Hebdo saldırganların Suriye’de savaşmış militanlar olduğuna dikkat çekti.

 

Doorbos, AB’ye Yunanistan üzerinden gelen çok sayıdaki Suriyelilerin elindeki “gerçek” pasaport karşısında Yunan güvenlik güçlerin aciz kaldığını ifade ediyor.



Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli