Arap Birliği, Türkiye'nin operasyonunu kınadı

Haber Merkezi – Arap Birliği, TSK'nın Güney Kürdistan toprakları içerisinde gerçekleştirdiği bombardımanı kınayarak, operasyonun Bağdat ile kooerdine edilmeden gerçekleştirildiğini açıkladı.

Arap Birliği Genel Sekreterliği basın dairesinden, Türkiye'nin Güney Kürdistan toprakları içerisinde yürüttüğü askeri operasyona ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Türkiye’nin PKK unsurlarını takip etme bahanesiyle Kuzey Irak’ta yürüttüğü askeri operasyonu kınadı ve Türk askeri işgalinin Irak’ın egemenliğine yapılan bir ihlal olduğunu teyit etti" ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin operasyonu Bağdat’taki yönetimle koordine etmeden gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada; Türkiye'nin, bu şekilde “uluslararası hukuku ve eşit derecede komşu Arap ülkeleriyle olan ilişkileri küçümsediğini” ortaya koyduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Türkiye'nin hem Suriye hem de Libya ve Irak olmak üzere Arap ülkelerine yönelik askeri müdahalesi, tüm Arap ülkelerinde endişelere, inkara ve kınamalara yol açıyor ve Türkiye'nin yayılmacı hırslarını yansıtıyor" denildi.

Türk Sillahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları önceki akşam Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Kandil, Şengal, Karaçoğ Dağı, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'u bombalamıştı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bombardımanın “PKK’ye yönelik” gerçekleştirilen "Pençe-Kartal Operasyonu” adı ile yapıldığını duyurmuştu.