Türk yük gemisi battı

Haber Merkezi - Libya açıklarında yükünü boşlatmaya çalışan bir Türk yük gemisi kötü hava koşulları  nedeniyle battı.

 

"Tınaz Tepe" isimli Türk gemisi, Misurata Limanı açığında demirlediği sırada bölgede etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle battı.

 

Ulaştırma, Denizilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan bilgiye göre, İstanbul'dan Libya'ya mermer tozu götüren kuru yük gemisi, olumsuz hava koşulları nedeniyle Libya açıklarında battı.

 

Misurata Sahil Güvenlik ekiplerince arama kurtarma çalışmaları kapsamında 6 kişi kurtarıldı. Kurtarılan kişiler sağlık kontrollerinin ardından otele yerleştirildi.

 

Gemideki 7 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

 

Libya sahil güvenliği, geminin limana 2.5 mil mesafede battığını belirtti. Geminin yükünü boşaltmak için Mısrata Limanı’na demirlenmeye çalıştığı sırada kötü hava koşulları nedeniyle battığı kaydedildi.

 

Sahil güvenlik yetkilisi General Eyub Kassem, dalgaların 4 metreye kadar yükseldiğini belirterek, kayıp mürettebatı arama çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü ifade etti.

 

General Kassem, yaptığı açıklamada, "Gemi, kötü hava koşulları nedeniyle battı. Ancak 1979 yapımı geminin çok kötü durumda olması da bunda bir etkendir" dedi.