Başbakan Mesrur Barzani, Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Erbil (Rûdaw) - Başbakan Mesrur Barzani ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptı.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’nin resmi daveti kapsamında Doha’da bulunan Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, ülkenin yetkilileri ile bir araya geldi.

Başbakan Mesrur Barzani bugünKatar Emiri ile bir araya geldi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Irak’ta siyasi gelişmeler, yeni hükümetin kurulması süreci, Irak, Kürdistan Bölgesi ve Katar ilişkileri ele alındı.

Barzani ve Al Sani, ekonomi, ticaret ve yatırım konuları başta olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptı.

Görüşmede ayrıca bahsi geçen konularda ilişkilerin devamı için koordinasyonun önemine değinildi.

Barzani, Başbakan ve bakanlarla da görüştü

Dün Katar’ın başkenti Doha’ya giden Başbakan Mesrur Barzani, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Katar'da olmaktan mutluyum. Kürdistan halkının iyi dileklerini beraberimde getirdim; yeni ortaklıklar kurmaya hazırız” demişti.

Başbakan Mesrur Barzani, Katar’daki temaslarının ilk gününde Katar Eğitim, Bilim ve Toplumsal Kalkınma Vakfı'nı (QF) ziyaret etti ve burada çalışmaları ve vizyonu hakkında bilgi aldı.

Barzani ayrıca, Al Khur şehrinde, bu yılki FIFA Dünya Kupası'nın düzenleneceği Al-Bit Stadyumunu ziyaret etti.

Başbakan Mesrur Barzani, Katar Başbakanı Halid bin Halife bin Abdülaziz es-Sani ile bir araya geldi.

Barzani ayrıca Ticaret ve Sanayi Bakanı Ali bin Ahmed Al Kuwar ve Enerji Bakanı Saad el-Kaabi ile bir araya geldi.

Görüşmelerde Kürdistan Bölgesi ile Katar arasında ilişkilerin özellikle de ticaret, yatırım, enerji ve tarım alanlarında geliştirilmesi ele alındı.