SANA: İsrail Tartus kentinin çevresini bombaladı

15-08-2022
Rûdaw
Etiketler İsrail Tarsus SANA Suriye
A+ A-

Haber Merkezi – İsrail savaş uçakları Suriye’nin Tarsus kentini bombaladığı, saldırıda 3 askerin öldüğü bildirildi.

Suriye resmi ajansı SANA,  saat 20:50'de Tartus çevresindeki Suriye güçlerine ait bazı noktalara İsrail tarafından hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Resmi Suriye haber ajansı (SANA) askeri bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Suriye'nin farklı bölgelerini hedef alan saldırı üç askerin ölümüne ve üç askerin de yaralanmasına yol açtı.

Haberin devamında, "Hava savunma sistemlerimiz gelen düşman füzelerinin bazılarını düşürdü" sözlerine yer verildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), üç askerin öldürüldüğü hava saldırılarının Şam'daki Beşar Esad rejiminin askeri noktalarını hedef aldığını, Tartus'taki füzelerin ise "İran milislerini" barındıran askeri mevzileri bombaladığını iddia etti.

SOHR’nin açıklamasında "İsrail, rejim güçlerinin askeri bölgelerini ve İranlı milisleri hedef aldı. Tartus'un güney kırsalında, birkaç füzenin Ebu Afsah köyü yakınına ve bölgedeki bir hava savunma üssü ile radarına düştüğü" belirtildi.

İsrail, 11 yıllık iç savaşı boyunca Suriye'nin rejim kontrolündeki bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Saldırılar, zaman zaman Suriye ordusunu destekleyen Lübnan'ın Hizbullah grubu ile İran'a bağlı milisleri hedef alıyor.

İsrail tarafından Suriye'de yılbaşından bu yana onlarca roket saldırısı düzenlendi.

İsrail'in Temmuz ayında Şam'a düzenlediği hava saldırısında üç Suriyeli asker yaşamını yitirdi, yedi asker de yaralandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli