Refah kentinde 8 İsrail askeri öldürüldü

Haber Merkezi - İsrail ordusu, bugün güney Gazze'de sekiz askerin "operasyonel faaliyet sırasında" zırhlı bir araçtayken öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail medyası, askerlerin Refah şehrinde içinde bulundukları zırhlı araçta yaşanan patlama sonucu öldüğünü bildirdi.

Ordudan yapılan açıklamada ise, 23 yaşındaki Yüzbaşı Wassem Mahmud ve diğer yedi askerin "Gazze'nin güneyindeki operasyonel faaliyetler sırasında öldükleri" belirtildi.

Açıklamada, "Ailelerine bilgi verildi" denildi.

Ordu, AFP'ye olayın zırhlı aracının içinde meydana geldiğini doğruladı.

Kassam Tugayları: Pusu kuruldu

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise Refah kentinde kurdukları "karma pusuda" İsrail askerlerinden ölenlerin ve yaralananların olduğunu duyurdu.

İsrail'in 27 Ekim'de Filistin topraklarına kara saldırısına başlamasından bu yana ölen askerlerin sayısı 306'ya yükseldi.

İsrail ile Hamas liderliğindeki Filistinli militanlar arasındaki savaş, Gazze'yi yöneten İslamcı grubun 7 Ekim'de İsrail'e benzeri görülmemiş bir saldırı gerçekleştirmesiyle başladı.

AFP'nin İsrail'in resmi rakamlarına dayanan hesaplamasına göre, bu saldırı İsrail'de çoğu sivil olmak üzere 1.194 kişinin ölümüyle sonuçlandı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına göre de İsrail'in saldırılarında çoğu sivil olmak üzere en az 37 bin 296 kişi hayatını kaybetti.