GAZZE'DE ATEŞKES- İsrail heyeti Doha'ya gidiyor

12 saat önce
Etiketler İsrail heyeti Gazze Doha Hamas
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İsrail heyetinin Gazze Şeridi'nde ateşkes müzakerelerine katılmak üzere yarın sabah Doha'ya gideceği açıklandı. Hamas heyetinin de toplantıya katılıp katılmayacağı şu ana kadar belli değil.

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun müzakere temsilcilerinin toplantıda hazır bulunacağını doğruladığını aktarıldı.

Ayrıca ABD’li bir kaynak, İsrail heyetinde Mossad Başkanı David Bernie ve İsrail ordusu mahkumları ve kayıp kişilerden sorumlu Nitsan Alon da yer aldığını söyledi.

Diğer taraftan da, Hamas’ın müzakere için şartlar koymaya ve anlaşmayı reddetmeye devam ettiğini aktaran İsrail hükümet sözcüsü David Menser “İsrail, 15 Ağustos 2024'te ateşkes müzakere ekibini gönderecek” dedi.

Hamas’ın toplantıya katılıp katılmayacağı hakkında, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı, Vedant Patel, Katarlı yöneticilerin Hamas temsilcisini toplantıya katılmaya ikna etmek için çaba göstereceklerini ve bu konuda söz verdiklerini söyledi.  

Bu arada Hamas’tan bir kaynak, İsraillilerin ya gelip ateşkes konusunda anlaşmaları gerektiğini ya da hiç gelmemeleri gerektiğini söyledi. Kaynak Hamas'ın katılıp katılmayacağı konusunda açıklama yapmadı.

Hamas yetkililerinin nihai bir karar vermek için istişarelerde bulunduğunu söyleyen kaynak, "Hamas bu savaşın bitmesini istiyor” dedi.

ABD'li bir kaynak, CIA Direktörü William Burns yarın toplantıya katılmayı planladığını bilgisini paylaştı.

Geçtiğimiz hafta Katar, Mısır ve ABD, her iki tarafa da zaman kaybetmeden ateşkes planını uygulamaya başlama çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli