İsrail ordusu yeni bombardıman görüntüleri paylaştı

Haber Merkezi - İsrail ordusu, savaş uçaklarının Gazze’de Hamas’ın “istihbarat bürosu” olduğunu ileri sürdüğü binaya yönelik bombardıman görüntülerini yayınladı.

Uluslararası girişimlere rağmen İsrail ordusu ile Filistinli silahlı gruplar arasında karşılıklı saldırılar devam ediyor. Saldırılar nedeniyle can kaybı sayısı da giderek artıyor.

Birkaç dakika önce IDF jetleri ve uçakları Hamas'ın Gazze'deki askeri istihbarat bürolarını vurdu. Grevden önce, binadaki sivilleri uyardık ve bölgeyi boşaltmaları için yeterli zaman tanıdık. Gazze'de terör hedeflerini vurmaya devam ediyoruz.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), bugün Hamas'ın Gazze'deki “askeri istihbarat bürolarının” jetler tarafından vurulduğunu açıkladı.

Açıklamnda, “Bombardımandan, binadaki sivilleri uyardık ve bölgeyi boşaltmaları için yeterli zaman tanıdık. Gazze'de terör hedeflerini vurmaya devam ediyoruz” denildi.

IDF’nin açıklamasında, “Hamas çocukları kalkan olarak kullanıyor. Hamas, terör tünelini gizlemek için hastane de dahil olmak üzere sivil binaların yakınında bir okul kullanıyor. Hamas'ın artık masum çocukların arkasına saklanmaması için terör tünelini etkisiz hale getirdik” ifadelerine yer verildi.

İsrail'in düzenlediği son hava saldırısının Gazze Şeridi'nin batısına gerçekleştiği belirtilirken, saldırıda ölü ya da yaralı olup olmadığı bilgisi paylaşılmadı.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 83'e yükseldi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırılarında 11 kişinin daha hayatını kaybettiği aktarıldı.

Buna göre Gazze Şeridi'nde 10 Mayıs'tan bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı 83'e yükseldi.

Bakanlığın açıklamasında saldırılarda yaşamını yitirenlerin 17'sinin çocuk, 7'sinin de kadın olduğu, yaralı sayısının da 487'ye ulaştığı ifade edildi.

Hamas Tel Aviv’e 130 roket fırlattı

Öte yandan İsrail ordusunun dün Gazze'ye hava saldırısı düzenleyerek meskun alanda bir binayı vurmasının ardından Hamas da akşam saatlerinde Tel Aviv'e 130 roket attığını duyurdu.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, Tel Aviv'in güneyindeki Holon bölgesine düşen roketler nedeniyle 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail'in güneyindeki Aşdod'dan kuzeydeki Hayfa'ya kadar birçok bölgede uyarı sirenleri çaldı.

Bu arada Hamas, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e 130 roket attığını açıkladı.

Filistinli silahlı gruplar, İsrail polisinin Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için dün yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.