Başbakan Mesrur Barzani Dubai'de Erdoğan ile görüştü

13-02-2024
Etiketler Mesrur Barzani Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Dubai Dünya Hükümet Zirvesi
A+ A-

Dubai (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde “Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" temasıyla düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi’ne katılan Başbakan Mesrur Barzani, temaslarına devam ediyor.

Mesrur Barzani, zirvenin konuğu olan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

Görüşmede Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de hazır bulundu.

Hükümetten açıklama

Kürdistan Bölgesi Hükümeti de, görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Barzani ve Erdoğan’ın Irak ve bölgedeki genel durum ile ikili ilişkilerin geliştirilmesini görüştüğü kaydedildi.

Görüşmede ayrıca Barzani ile Erdoğan, bölgede güvenlik ve istikrarın korunması için işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine vurgu yaptı.

Dubai’deki zirveyi takip eden Rûdaw temsilcisi Senger Abdurrahman, görüşmede ele alınan konulara değindi.

Erbil-Ankara ilişkileri ile bölgedeki gelişmeler, Kürdistan Bölgesi’nden petrol ihracatına yeniden başlanması ve güvenlik konularının öne çıktığını belirten Senger Abdurrahman ayrıca görüşmeden öncesine ait bir anekdot paylaştı.

Abdurrahman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Madinat Jumairah Mina Salam Konferans Merkezi'nde yaptığı konuşmanın ardından kürsünden inerken Başbakan Barzani’ye, “Görüşmek için seni bekliyorum” dediğini aktardı.   

Başbakan Barzani, bugün ayrıca Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt ile de görüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli