Kürt Bakan: Kürtlerin üstlendiği rolün farkındalar

13-02-2018
Rûdaw
Etiketler Kuveyt Irak IŞİD'le Savaş Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Planlama Bakanı Ali Sindi, uluslararası toplumun Kürdistan Bölgesi'nin IŞİD'e karşı savaşın yanı sıra göçzedeler konusunda üstlendiği rolün farkında olduğunu söyledi.

 

Kuveyt'te düzenlenen 'Irak'ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'nda Kürdistan Bölgesi'yle ilgili 80 yatırım projesinin sunulacağı konferans devam ediyor.

 

Rûdaw'a konuşan Planlama Bakanı Ali Sindi, kongrede ağırlıklı olarak yatırımlar ve insani yardım ile ilgili konuların ele alındığını belirtti.

 

Konferansa katılan Kürdistan Bölgesi heyetinin başkanı olan Bakan Ali Sindi, “Merkezi Irak hükümeti tarafından gecikmeli olarak davetiye gönderilmesine rağmen konferansa çok iyi hazırlandık. Altyapı, yabancı yatırımı ve ekonomik reform konularında projeler hazırladık” ifadelerini kullandı.

 

Irak hükümeti kurumları tarafından çeşitli konularla ilgili bir takım veriler hazırlandığını ifade eden Ali Sindi, Şunları söyledi:

 

“Hazırlanan projelerin maliyeti 80 - 100 milyar dolar dolayında. Ancak konferansın amacı bu projeleri onaylamak değil. Uluslararası toplum konu ile ilgili Irak hükümetinin görüşünü anlamak istiyor çünkü belli bir bütçesi olan Irak Uluslararası Para Fonu (İMF) ile Dünya Merkez Bankası tarafından belirlenen 3 yıllık mali programa sahip.”

 

Kürdistan Bölgesi heyeti'nin Kuveyt ve uluslararası taraflar tarafından çok iyi karşılandığını dile getiren Bakan Sindi, “Kürdistan Bölgesinin İŞID'e karşı savaşın yanı sıra göçzedeler konusunda üstlendiği rol göz önünde” diye konuştu.

 

Kürdistan Bölgesi adına konferansa Planlama Bakanı Ali Sindi ve İmar ve İskan Bakanı Derbaz Kosret Resul'un yanı sıra Erbil, Süleymaniye ve Duhok valileri katılıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli