PKK’li Bayık: Her yöntem meşrudur!

12-05-2016
Rûdaw
Etiketler KCK PKK Bayık
A+ A-

Haber Merkezi - PKK’yi de kapsayan Kürdistan Topluluklar Birliği Eşbaşkanı Bayık, “Bütün mücadele yöntemlerini kullanmalıdır, meşrudur” dedi.

 

Cemil Bayık, Kürt halkının aç bile kalsa devlete ödün vermemesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

 

“Nasıl ki bir insan, havasız ekmeksiz susuz yaşayamıyorsa, Kürt halkı da kimliksiz, kültürü, dili, değerleri olmadan yaşayamaz. Kürt halkı ancak Kürdistan’da, kendi köyünde, kendi arazisinde, kendi şehrinde, mahallesinde, evinde, kendi değerleriyle yaşayabilir.

 

Bunlardan koptu mu, bir ağacın kökünden sökülüp başka bir yere götürülmesine benzer. O ağaç kurur, yok olur. Kürtler, o kadar yıl yürüttükleri mücadele ve ödedikleri bedeller sonucunda artık zaferi garantilemelidir.”

 

ANF’ye konuşan KCK Eşbaşkanı, Kürt illerine Araplar’ın yerleştirildiğini ifade ederek, şunları ekledi:

 

“Yine TOKİ’nin faaliyetlerine müsaade edilmemelidir. Devletin evlerine, arazilerine, el koymalarına izin vermemeliler. Devletin bölgedeki kültürel yapıları, tarihi eserleri yok etmelerine müsaade etmemelidir.

 

Türk devletinin attığı her adımı, kendisinin yok oluşu gibi ele almalı, buna karşı kendini oldukça örgütlü, disiplinli kılmalı, mücadele etmelidir. Bütün mücadele yöntemlerini kullanmalıdır, meşrudur.”

 

Türkiye’nin her yerinde gösteriler düzenlenmesini isteyen Cemil Bayık, “Birçok biçimde bu direniş geliştirilebilir. Eğer böyle geliştirilirse, halk gerilla bütünlüğü sağlanır. Kürt halkı, sol demokrasi güçleri, Türkiye halkıyla birliktelik sağlanır. Bu birliktelik ve mücadelenin karşısında hiçbir güç duramaz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli