‘İsrail Araştırma Merkezi koronavirüs aşısını geliştirdiğini açıklayacak’

12-03-2020
Rûdaw
Etiketler İsrail Koronavirüsü Covid-19
A+ A-

Haber Merkezi - Haaretz gazetesi, İsrail'deki bir araştırma merkezinin yeni tip koronavirüse karşı aşı geliştirdiğini "birkaç gün" içinde kamuoyuna duyuracağını iddia etti.

Gazetenin haberinde, Ness Ziona kentindeki İsrail Biyolojik Araştırmalar Enstitüsündeki araştırmacıların Kovid-19'a karşı aşı geliştirmek için çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

İsrail Sağlık Bakanlığından isimleri açıklanmayan yetkililere dayandırılan haberde, uzmanların virüsün biyolojik mekanizmasını anlamada "önemli bir mesafe" katettiği ve Kovid-19'a karşı bir aşı geliştirdiklerini  "birkaç gün" içinde kamuoyuna duyuracağı ileri sürüldü.

Söz konusu aşının bir dizi deney ve testten geçtikten sonra kullanıma hazır olabileceği, bu durumun da aylarca sürebileceği iddialarına yer verildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı ülkede 97 kişide Kovid-19 vakasına rastlandığını duyurmuştu.

Merkezi Nes Tziona kasabasında bulunan İsrail Biyolojik Araştırma Enstitüsü, 1952'de İsrail Savunma Kuvvetleri Bilim Kurulu’nun bir parçası olarak kuruldu ancak daha sonra sivil bir örgüte dönüştürüldü. Başbakanlığa bağlı bu kurum Savunma Bakanlığı ile yakın iletişim içinde bulunuyor.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyhu, 1 Şubat'ta Covid-19 için aşı geliştirmesi için enstitüye kaynak ayırmasını talimatı vermişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli