Kürt öğrenci: Irak bayrağına hayır!

Erbil (Rûdaw) – Mısır’ın Mansure Üniversitesi’nde yükseklisans tezini savunmak için jüri karşısına geçen Kürt öğrenci, salona astığı Kürdistan Bayrağı nedeniyle jürinin tepkisiyle karşılaştı.

 

Mansura Üniversitesi’nde jüri heyetinde yer alan bir akademisyen, yükseklisans tez savunması öncesi öğrencisinin arkasında asılı Kürdistan Bayrağı’nın indirilmesini istedi.

 

“Kürdistan bağımsız bir devlet mi?” diyen akademisyen, “Sen Irak vatandaşısın. Sonuçta senin yaşadığın bölge Irak’ın bir parçası. Biz Mısırlılar olarak Irak’ın bölünmesine karşıyız” ifadelerini kullanmıştı.

 

Iraklı parlamenterden Mısırlı akademisyene destek

 

Kürt karşıtlığıyla bilinen Iraklı parlamenter Hanan Fetlavi’nin o görünütleri Facebook’ta paylaşması büyük yankı uyandırdı.

 

Fetlavi paylaşımında, “Şerefli bir Mısırlı hocanın şovenist bir Kürt öğrenciye tokadı” ifadelerini kullandı.

 

Fetlavi’ye cevap olarak Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum’un kızı Şirin Fuad Masum, “Ben bu öğrenciyi şovenist değil bayrağını seven ve sahip çıkan biri olarak görüyorum. Bu duruma sevinen kişileri şovenist kabul ediyorum” dedi.

 

Kürt öğrenci: Bin master verseler kabul etmem

 

Tepkiyle karşılaşan Karvan Sıdık adlı öğrenci olay hakkında Rûdaw’a şunları söyledi:

 

“Değil bir, bin tane master diploması verseler Irak bayrağını hiçbir savunmamda arkama koymam ve koyulmasına da izin vermem.”

 

Sıdık, “Olay çok ani oldu, bu hocadan bu tepkiyi asla beklemiyordum. Nitekim 1 yıl boyunca kendilerine Kürdistan ve Kürdistan medyası hakkında çok bilgi verdim ve metaryal hazırladım. Ancak kameranın önündeki bu tepkisi beni şaşırttı” ifadelerini kullandı.

 

Kürt öğrenci aynı zamanda, salonda hazırlık yaptıkları sırada Arap öğrencilerin hocaya durumu önceden bildirip şikayette bulunduğunu, bu nedenle böyle hazırlıklı bir konuşma yapıldığını söyledi.

 

Karvan Sıdık, Iraklı parlamenter Hanan Fetlavi’nin sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Fuad Masum’un kızının cevabı için de teşekkür etti.

 

Hanan Fetlavi ile Şirin Fuad Masum arasındaki tartışma gün boyu devam etti.

 

Şii Kanun Devlet Listesi’nden parlamenter seçilen Fetlavi, Eski Irak Başbakanı Nuri Maliki’ye yakınlığıyla biliniyor.

 

Fetlavi, daha önce defalarca Kürtler’e karşı ağır itham ve sözlü saldırılarda bulunmuştu.