Bin Ladin'in oğlu: Önce Şam sonra…

Haber Merkezi - Öldüren El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in oğlu Hamza Bin Ladin’in dünyanın dört bir yanındaki cihatçılara “Suriye için birleşin” çağrısı yaptı.

 

Pakistan ya da Afganistan’da saklandığına inanılan Hamza Bin Ladin’e ait olduğu belirtilen bir ses kaydı internette yayımlandı.

 

Kaydedildiği tarihin bilinmediği ses kaydında, “İslam ümmeti Şam’daki cihada odaklanmalı ve oradaki mücahitlerin sayısını arttırmalı. Tüm dünya Müslümanlar’a karşı birleşmişken bölünme ve ihtilaflar konusunda ısrarın özrü yok” ifadelerine yer verildi.

 

Bin Ladin’in 23 ya da 24 yaşında olduğuna inanılan oğlu Hamza Bin Ladin, Suriye’den sonraki hedefi ise Kudüs olarak belirledi.

 

“Kudüs, kanı bizim çeyizimiz olan bir gelin” diyen Hamza Bin Ladin, Suriye’deki savaşın bu yolda kendileri için bir avantaj olduğunu da savundu.

 

Öte yandan Bin Ladin’in öldürülmesinin ardından El Kaide’nin lideri olan Eymen El Zevahiri de son dönemde yayımlanan bir açıklamasında “Bugün birlik olmak ölüm kalım meselesi” demişti.

 

Bin Ladin'in evine düzenlene baskında ele geçirilen belgelerle, veliahttı olarak oğlu Hamza'yı gördüğü ortaya çıkmıştı. (Ajanslar)