Google, 2022'de Ortadoğu'da en çok arananları açıkladı

10-12-2022
Etiketler Google Ortadoğu Arananlar
A+ A-

Haber Merkezi - Google, geçtiğimiz Çarşamba günü, 2022 yılında Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da en çok arananlar listesini açıkladı.

Google tarafından her yılın sonunda yayınlanan listeler, bölge ülkelerinde yaşayanların, farklı konularda yaptıkları aramaları kapsıyor.

AlainNews’ün haberine göre, listelerde Mısır'da yapılan aramada "doların cüneyh karşısındaki değeri" birinci sırada olurken, ikinci sırada Şarm El-Şeyh şehrinin ev sahipliği yaptığı "iklim konferansı" yer aldı.

(For Zico) filmindeki "El Gazala Reyka" şarkısı, eğlence listesinin başında yer aldı.

BAE'de, 2022 FIFA Dünya Kupası arama listelerinin başında gelirken, onu dijital oyun "Wordle" takip etti. En çok aranan kişi ise Kraliçe II. Elizabeth oldu.

Suudi Arabistan'da akıllı eğitim platformu "Madrasati" arama listesinin başında yer alırken, onu okuldaki öğrencilerin davranış ve katılımlarını dijital seyretmeye yönelik "Noor System" izledi.

İsrail kurşunlarıyla öldürülen Filistin asıllı Amerikalı gazeteci Sherine Abu Aqleh de en çok aranan kişiler arasında yer aldı.

Google'dan yapılan açıklamada, "Listeler, geçen yıla göre insanların en çok ilgisini çeken konu ve sorulara bakılarak belirlendi" denildi.

Google, "Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki insanların üçte ikisinden fazlası, haberleri takip etmek için arama yapıyor; bu oran BAE'de %74, Suudi Arabistan'da %62 ve Mısır'da %68" açıklamasını yaptı.

Google Ortadoğu ve Kuzey Afrika ürün pazarlama direktörü Najib Jarrar, "Bu yılın arama sonuçları, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki insanların Google'da ne ölçüde doğru ve güvenilir bilgi aradığını yansıtıyor" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli