PKK’den ‘eylemsizlik’

Haber Merkezi – PKK’yi de kapsayan Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), “eylemsizlik” kararı aldı.

 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye içinden ve dışından gelen çağrıları da dikkate alarak saldırı olmadığı müddetçe eylemsizlik konumuna çekilme kararı aldıkları” duyuruldu.

 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

"Savaşın şiddetlendiği, AKP'nin seçim ortamında seçim güvenliğini tehdit ettiğimiz yalanına sarıldığı ve başlattığı savaşın nedenlerini halktan gizlemeye çalıştığı bir ortamda, Türkiye içinden ve dışından gelen çağrıları da dikkate alan Hareketimiz, halkımıza ve gerilla güçlerine saldırılmadığı müddetçe gerilla güçlerimizin eylemsizlik konumuna çekme kararına varmıştır.”

 

KCK, gerillaların bu süreçte planlı eylemler yapmaktan uzak duracağı, mevcut konumunu koruma dışında bir hareketlilik içinde olmayacağı, eşit ve adil bir seçimin yapılmasını engelleyecek veya sakatlayacak hiçbir girişimde bulunmayacağı belirtildi.

 

Açıklamada ayrıca, “Başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye'nin temel sorunları çözülmediği müddetçe Türkiye'de kalıcı barış ve istikrar sağlamak mümkün değildir. Bu açıdan tüm demokrasi güçlerini demokratikleşme ve sorunların kalıcı çözümü için tutumlarını açıkça ortaya koymaya çağırıyor, bu yönlü mücadelelerinde başarılar diliyoruz” denildi.

 

Açıklamada, “eylemsizlik” süresi konusunda herhangi bir ibare yer almadı.